Wege w kwadrans

Szybka kuchnia roślinna

„Wege w kwadrans” to już piąta książka Katarzyny Gubały, promotorki zdrowego odżywiania, koordynatorki kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni” i redaktor naczelnej luksusowego magazynu „Ekostyle”.

Seleryba

W „Wege w kwadrans” znalazło się aż 125 zdrowych przepisów, które można wykonać w 15 minut lub maksymalnie pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy. Nie masz czasu na gotowanie? Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony!

Wege
w kwadrans to książka dla każdego, komu wydaje się, że kuchnia
wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, trudna i czasochłonna. To
też książka dla wszystkich, którzy chcieliby gotować roślinnie, a nie
wiedzą, od czego zacząć. W książce Katarzyna Gubała doradza, jak zacząć
swoją przygodę z kuchnią roślinną, na jakie produkty warto postawić,
jakie są zdrowe zamienniki cukru, po które mleka roślinne warto sięgnąć i
podpowiada, jakie triki warto stosować w wege kuchni.

„Wege w kwadrans”, Wydawnictwo Sensus, cena: 39,99 zł

Rekomendacje

Jedzenie
wegańskie ma milion możliwości – i każda z nich jest pyszna! Włączam do
mojej kuchni świetny przepis na smalec z fasoli i śliwek, który
znalazłam w tej książce. I lecę piec brownie z czarnej fasoli i batatów,
smacznego!

Beata Pawlikowska, podróżniczka, autorka książek

Uwielbiam
zdrowe i smaczne, kilku składnikowe posiłki, które przygotowuje się
szybko i łatwo. Z książką mojej roślinnej mistrzyni – Kasi Gubały, można
się tego nauczyć z łatwością! Dlatego polecam tę książkę z całego
serca!

Alicja Janosz, piosenkarka, zwyciężczyni pierwszej edycji programu „Idol”

Książka
„Wege w kwadrans” to doskonałe zestawienie podstawowych, najprostszych,
szybkich, zdrowych i oczywiście smacznych przepisów które wykona nawet
największy antytalent kulinarny. Przepisy uczą fantazji w kuchni i
doboru takich składników i przypraw, jakie akurat mamy pod ręka i na
które mamy ochotę. Takiej książki brakowało i dzięki Kasi już jest.
Polecam!

Hanna Stolińska-Fedorowicz, dietetyk kliniczny

Pesto pietruszkowe

Artykuł Wege w kwadrans pochodzi z serwisu Zostań wege!.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.