Tofu w marynacie musztardowej
Sezon grillowy wciąż trwa. Dziś proponujemy Wam przepis na wyraziste, słodko-ostre tofu w marynacie musztardowej.
Ta sama marynata również idealnie pasuje do tempehu oraz pieczarek z grilla.
Składniki:
1 kostka tofu naturalnego twardego;
4 łyżki stołowe sosu sojowego;
2 łyżki syropu klonowego;
2 łyżki musztardy sarepskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-sarepska-premium/)
1 łyżka oleju rzepakowego.
Przygotowanie:
Tofu pokroić na grubsze plastry.
Wszystkie składniki marynaty połączyć i dobrze wymieszać. Wyłożyć
naczynie kostkami tofu, wylać marynatę, a następnie “posmarować”
równomiernie wszystkie plastry.
Najlepiej zostawić na noc w lodówce, aby się wszystko zmaserowało.
Artykuł Tofu w marynacie musztardowej pochodzi z serwisu Zostań wege!.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.