Rolada z Cukinii z Twarożkiem i Pstrągiem

 

Przepis na doskonałą i bardzo szybką PRZYSTAWKĘ.

Ciasto na roladę to zaledwie dwa składniki, piecze się ją niezwykle szybko i łatwo, a jest naprawdę  pyszna i niezwykle delikatna.

Cukinia

Ciasto można przygotować z cukinii zielonej lub żółtej.

Nadzienie

Można przygotować nadzienie z dodatkiem wędzonej ryby, tak jak u mnie z wędzonym pstrągiem łososiowym, lub łososiem, a nawet z wędzonym pstrągiem w kawałkach.
Nadzienie może być również bez dodatku ryby, a składać się jedynie z serów.

Przechowywanie

Roladę można przygotować dzień przed podaniem i przechowywać ją w lodówce. Kroimy roladę przed samym podaniem.

Dodatki

Dodatkiem do rolady może być sałatka z pomidorów, lub sałatka z rukoli i pomidorów. Oczywiście dodatków jest znacznie więcej i możecie podać roladę tak jak lubicie.

 

Przepisy na PRZYSTAWKI

 

Cukinia

 

Składniki na Roladę Cukiniową
na ciasto:

  • 2 średnie cukinie ok. 300-350 g
  • 5 jajek (L)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu

nadzienie:

  • 1 opakowanie – 250 g sera ricotta
  • 1 opakowanie – ok. 130 g serka śmietankowego (typ Almette, Łaciaty, Kanapkowy)
  • ok. 2-3 łyżek posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 100 g wędzonego pstrąga lub łososia

 

Zobacz Kuchnia Doroty TV

 

 

 

The post Rolada z Cukinii z Twarożkiem i Pstrągiem first appeared on Kuchnia Doroty.  » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.