Ciasto najprostsze z jagodami

Ciasto z mrożonych jagód, których nie trzeba rozmrażać przed pieczeniem, wystarczy tylko posypać nimi ciasto i wstawić do piekarnika. Jagody można zamienić na truskawki, rabarbar lub jabłka.

Ciasto piecze się dość długo, więc gdyby zaczęło się zbyt mocno rumienić można przykryć je folią aluminiową.

Duża ilość skórki cytrynowej jest tu naprawdę wyczuwalna.
To wypiek z rodzaju tych, które zawsze się udają.

Ważne tylko, żeby składniki na ciasto były w temperaturze pokojowej.

Jajka wyjęte z lodówki, żeby szybko osiągnęły temperaturę pokojową, można włożyć na 10 min., do ciepłej wody (nie gorącej). Ogrzane w ten sposób będą odpowiednie to tego i innych ciast kręcony i babek 🙂

 

ciasto z jogurtem, ciasto jogurtowe, ciasto jogurtowe przepis, pound cake, ciasto kręcone, ciasto kręcone przepis, ciasto, ciasto przepis, przepis na ciasto, łatwe ciasto,

 

The post Ciasto najprostsze z jagodami first appeared on Kuchnia Doroty.  » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.