Kruche Ciasto z Borówkami i Pianką – przepis z filmem

Przepis na pyszne, letnie ciasto z owocami i delikatną pianką.

Do ciasta można wykorzystać owoce mrożone, należy je jednak całkowicie rozmrozić przed pieczeniem.

Do Ciasta można użyć ulubionych miękkich owoców, takich jak maliny, jeżyny, truskawki, itp.

Polecam 🙂

Ciasto z Owocami

Kruche Ciasto z Borówkami i Pianką

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 130 g zimnego masła
  • 3 żółtka (M)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • zapach cytrynowy
  • 50 g cukru pudru
  • ok. 300 g borówek (malin, truskawek, lub innych miękkich owoców)

Na piankę z białek:

  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 20 g mąki ziemniaczanej

The post Kruche Ciasto z Borówkami i Pianką – przepis z filmem first appeared on Kuchnia Doroty.  » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.