Zupa Pieczarkowa

Zupa jest delikatna z dużą ilością pieczarek.

Ja bardzo lubię pieczarkową zabielaną czystą śmietaną, ale równie smaczna jest czysta bez żadnych dodatków.

Polecam na zimowe obiady, ale ta zupa doskonała jest o każdej porze roku.

 

Przepisy na ZUPY

 


Zupa pieczarkowa
Składniki:

  • 300 gr kurczaka (podudzia)
  • 1 duży pęczek włoszczyzny
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4-5 średnich ziemniaków
  • 250 gr pieczarek
  • 1 łyżka masła lub oliwy do podsmażenia pieczarek
  • Sól
  • 6 ziaren czarnego pieprzu
  • 3-4 litry wody

 

Zobacz Kuchnia Doroty TV 

 

The post Zupa Pieczarkowa first appeared on Kuchnia Doroty.  » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.