Dlaczego soki są bezpieczne pod względem pozostałości środków ochrony roślin?

Restrykcyjne przepisy unijne sprawiają, że nie musimy obawiać się pozostałości środków ochrony roślin w polskich sokach. Wielu rolników i sadowników dodatkowo ogranicza ich stosowanie z własnej inicjatywy. Dlaczego to robią, wyjaśnia dr Artur Miszczak z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. Zapraszamy do obejrzenia filmu!

Wywiad został przeprowadzony na V Narodowym Kongresie Żywieniowym 2020, organizowanym przez NIZP-PZH przy wsparciu merytorycznym NCEŻ

Obejrzyj film:

Dlaczego soki są bezpieczne pod względem pozostałości środków ochrony roślin? Dr Artur Miszczak

Artykuł Dlaczego soki są bezpieczne pod względem pozostałości środków ochrony roślin? pochodzi z serwisu Polskie zdrowe bio sezonowe warzywa owoce soki przetwory | ApetytNaPolskie.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.