Ciastka Serowe z Jabłkami

Proste i pyszne Ciastka Serowe z jabłkami. Robi się je błyskawicznie i niezwykle łatwo. Dobrze się przechowują.

Można zapakować je dzieciom do lunchboxa, lub zabrać z sobą w podróż.

Ciasto serowe można przygotować z każdego rodzaju sera białego, ja jednak używam sera tłustego.

Ciastka można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu, ale i w kolejnych dniach są pyszne.

 

Przepis na Ciastka Serowe z nadzieniem serowym 

 

Ciastka Serowe z Jabłkami

 

Kuchnia Doroty TV

 

Składniki na Ciastka Serowe z Jabłkami

  • 300 g mąki pszennej tortowej (+ mąka do podsypania)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
  • 120 g cukru
  • 200 g sera białego (u mnie tłusty)
  • 1 jajko + 1 żółtko
  • 200 g miękkiego masła
  • cukier wanilinowy
  • skórka otarta z cytryny + sok wyciśnięty
  • ok. 3-4 średnich jabłek

 

The post Ciastka Serowe z Jabłkami first appeared on Kuchnia Doroty.  » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.