Ciastka Serowe z Jabłkami
Proste i pyszne Ciastka Serowe z jabłkami. Robi się je błyskawicznie i niezwykle łatwo. Dobrze się przechowują.
Można zapakować je dzieciom do lunchboxa, lub zabrać z sobą w podróż.
Ciasto serowe można przygotować z każdego rodzaju sera białego, ja jednak używam sera tłustego.
Ciastka można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu, ale i w kolejnych dniach są pyszne.
Przepis na Ciastka Serowe z nadzieniem serowym
Składniki na Ciastka Serowe z Jabłkami
- 300 g mąki pszennej tortowej (+ mąka do podsypania)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- 120 g cukru
- 200 g sera białego (u mnie tłusty)
- 1 jajko + 1 żółtko
- 200 g miękkiego masła
- cukier wanilinowy
- skórka otarta z cytryny + sok wyciśnięty
- ok. 3-4 średnich jabłek
The post Ciastka Serowe z Jabłkami first appeared on Kuchnia Doroty. » Czytaj dalej
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.