Ciastka – Kruche Ciasteczka z Marmoladą

 

Przepis na błyskawiczne i pyszne kruche ciasteczka z marmoladą

Upieczecie je w chwili, kiedy goście stoją już w drzwiach. Ciasteczka robi się błyskawicznie, bo ok. 20 min wystarczy, na to żeby przygotować ciasto i upiec ciastka.

Najlepsza do tych ciasteczek, będzie kupiona w sklepie twarda marmolada, która nie rozpuszcza się w trakcie pieczenia, ale jeśli wolicie można użyć również owoców z kompotu, lub dżemu.

Moje ciastka mają dodatek zmielonych orzechów laskowych, można je zamienić na mielone migdały, lub orzechy włoskie.

Polecam i życzę Wam smacznego 🙂

 

Ciastka i Ciasteczka – najlepsze domowe wypieki 

 

Ciastka Kruche z Marmoladą

Ciasteczka z Marmoladą
Składniki:

  • 100 g miękkiego masła
  • 110 g mąki pszennej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g orzechów laskowych drobno zmielonych (ew. migdałów)
  • 80 g cukru
  • 1 jajko (L)
  • kilka kropli zapachu migdałowego
  • marmolada owocowa

 

Filmy z przepisami na najlepsze domowe desery 

 

 

 

 

The post Ciastka – Kruche Ciasteczka z Marmoladą first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Ciastka – Kruche Ciasteczka z Marmoladą pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.