Polędwica Wieprzowa Pieczona w Panko – przepis z filmem
Przepis na Polędwicę Wieprzową, błyskawiczny i bardzo łatwy obiad. Odpowiedni nie tylko na codzienny obiad, ale i na święta lub elegancką ciepłą kolację.
Co to jest Panko?
Panko to okruchy z chleba pszennego, nieco różną się od klasycznej tartej bułki. Panko można kupić w sklepie, lub przygotować w domu. Pszenny, suchy chleb trzemy na tarce o grubych oczkach.
Jeśli nie macie panko, jeśli nie macie również czerstwego pszennego chleba, możecie użyć zwykłej tartej bułki.
Pieczenie Polędwicy
Polędwicę pieczemy w 190 st.C. z termoobiegiem, czas zależy od tego jak wypieczone mięso lubimy. Ja lubię mięso dobrze wypieczone, dlatego piekę mięso max 45 min.
Kieruję się również taką zasadą przy polędwicy o wadze ok. 600 g.
średnio wypieczone mięso – 35 min (25 min pod przykryciem i 10 min bez przykrycia)
dobrze wypieczone mięso – 45 min (35 min pod przykryciem i 10 min bez przykrycia)
Polędwica Wieprzowa Pieczona w Panko
Składniki:
- 600-700 g polędwicy wieprzowej
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- ok. 2-3 łyżki musztardy Dijone
ponadto:
- ok. 2 szklanek panko lub tartej bułki
- ok. 2 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej drobno chili
- ok. 1 łyżeczki papryki ostrej
- olej i 1 łyżka masła (do smażenia)
KuchniaDoroty TV znajdziesz tu pomysły na domowe posiłki
The post Polędwica Wieprzowa Pieczona w Panko – przepis z filmem first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Polędwica Wieprzowa Pieczona w Panko – przepis z filmem pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.