Pierogi z Kapustą i Grzybami
Najlepsze postne Pierogi z Kapustą i Grzybami.
Takie pierogi robię na Wigilię, ale i na codzienne domowe obiady.
Do pierogów użyłam własnoręcznie zbieranych grzybów leśnych, podgrzybków. Jeśli chcecie można zamienić je na inne grzyby lub na pieczarki.
Pieczarek oczywiście nie trzeba namaczać.
Ciasto na pierogi jest delikatne, miękkie i bardzo dobrze się z nim pracuje.
Nadaje się do pierogów z farszem wytrawnym i słodkim. Pierogi podaję gorące zaraz po wyjęciu z wody, lub odsmażam je na maśle.
Pierogi można zamrozić i przechowywać w domowych warunkach do 4 m-cy.
Polecm i życzę Wam smacznego 🙂
Postne Pierogi z Kapustą i Grzybami
Składniki na ok. 40 szt.
Farsz:
– ok. 60 g suszonych grzybów
– ok. 600 g kiszonej kapusty
– 1 mała, lub 0,5 średniej cebuli
– olej, liść laurowy, 2 ziela angielskiej
Ciasto na pierogi:
– 400 g mąki pszennej
– 220 ml. wrzątku
– 1,5 łyżeczki soli
– 50 g rozpuszczonego masła
Przepisy na PIEROGI
wytrawne, słodkie i z owocami
Filmy z przepisem na różne
PIEROGI
The post Pierogi z Kapustą i Grzybami first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Pierogi z Kapustą i Grzybami pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.