Pierogi z Kapustą i Grzybami

 

Najlepsze postne Pierogi z Kapustą i Grzybami.

Takie pierogi robię na Wigilię, ale i na codzienne domowe obiady.

Do pierogów użyłam własnoręcznie zbieranych grzybów leśnych, podgrzybków. Jeśli chcecie można zamienić je na inne grzyby lub na pieczarki.
Pieczarek oczywiście nie trzeba namaczać.

Ciasto na pierogi jest delikatne, miękkie i bardzo dobrze się z nim pracuje.
Nadaje się do pierogów z farszem wytrawnym i słodkim. Pierogi podaję gorące zaraz po wyjęciu z wody, lub odsmażam je na maśle.

Pierogi można zamrozić i przechowywać w domowych warunkach do 4 m-cy.

Polecm i życzę Wam smacznego 🙂

 

Pierogi z Grzybami

 

Postne Pierogi z Kapustą i Grzybami

Składniki na ok. 40 szt.

Farsz:

– ok. 60 g suszonych grzybów
– ok. 600 g kiszonej kapusty
– 1 mała, lub 0,5 średniej cebuli
– olej, liść laurowy, 2 ziela angielskiej

Ciasto na pierogi:

– 400 g mąki pszennej
– 220 ml. wrzątku
– 1,5 łyżeczki soli
– 50 g rozpuszczonego masła

 

Przepisy na PIEROGI
wytrawne, słodkie i z owocami 

 

 

 

Filmy z przepisem na różne 
PIEROGI 

 

The post Pierogi z Kapustą i Grzybami first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Pierogi z Kapustą i Grzybami pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.