Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne

Postne Krokiety z Kapustą i Pieczarkami. Klasyczny dodatek do wigilijnego barszczu.

Farsz przygotowałam z kapusty i pieczarek, chociaż do farszu można również użyć grzybów leśnych.

Krokiety po usmażeniu i całkowitym wystudzeniu można zamrozić i przechowywać w domowej lodówce do 3 tyg.

 

 

 

Krokiety z Kapustą i Pieczarkami
Farsz:
– ok. 400 g pieczarek
– ok. 600 g kapusty kiszonej
– 1 mała cebula
– sól i pierz
– olej do smażenia
Naleśniki
– ok. 1 szkl. mąki pszennej
– ok. 2 szklanek mleka
– 1 jajko
– szczypta soli
Ponadto
– tarta bułka
– 1 jajko
– masło i olej do smażenia

 

 

Krokiety postne

 

 

The post Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.