Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne
Postne Krokiety z Kapustą i Pieczarkami. Klasyczny dodatek do wigilijnego barszczu.
Farsz przygotowałam z kapusty i pieczarek, chociaż do farszu można również użyć grzybów leśnych.
Krokiety po usmażeniu i całkowitym wystudzeniu można zamrozić i przechowywać w domowej lodówce do 3 tyg.
Krokiety z Kapustą i Pieczarkami
Farsz:
– ok. 400 g pieczarek
– ok. 600 g kapusty kiszonej
– 1 mała cebula
– sól i pierz
– olej do smażenia
Naleśniki
– ok. 1 szkl. mąki pszennej
– ok. 2 szklanek mleka
– 1 jajko
– szczypta soli
Ponadto
– tarta bułka
– 1 jajko
– masło i olej do smażenia
The post Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Krokiety z Kapustą i Pieczarkami – postne pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.