Pierś z Indyka – Faszerowana Świąteczna

Rolada z piersi indyka faszerowana słodkim, bakaliowym nadzieniem, pieczona w rękawie ze sporą ilością masła, które sprawia, że danie jest naprawdę wyjątkowe.

Tę roladę robię tylko na święta, pachnie pięknie i delikatnie, odrobina cynamonu jest właściwie niewyczuwalna, ale bardzo pasuje do tego nadzienia.

Roladę można przygotować wcześniej, a przed samym podaniem odgrzać w piekarniku, mięso drobiowe lubi być odgrzewane. Najlepiej do odgrzewania pokroić mięso w grube plastry, ułożyć je w płaskim naczyniu lub na patelni i na małym ogniu na odrobinie masła podgrzewać przez ok. 10 min.

 

Indyk Faszerowany

The post Pierś z Indyka – Faszerowana Świąteczna first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Pierś z Indyka – Faszerowana Świąteczna pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.