Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem
Co na obiad? Moja propozycja jest łatwa, szybka i pyszna 🙂
Polecam udziec z indyka pieczony w rękawie, dzięki czemu mięso jest delikatne i soczyste.
W czasie pieczenia powstanie pokaźna ilość pysznego sosu pieczeniowego, którym będzie można polać ziemniaki lub kaszę, a jeśli zostanie Wam mięso na kolejne dni będziecie mogli odgrzewać w nim indyka.
Polecam, jeden z moich ulubionych przepisów.
Smacznego 🙂
Pieczony Udziec z Indyka
Składniki:
- ok. 1,5 kg udźca z indyka bez skóry, luzowanego (czyli bez kości)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżka masła
- olej do smażenia
- rękaw do pieczenia
The post Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.