Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem

Co na obiad? Moja propozycja jest łatwa, szybka i pyszna 🙂

Polecam udziec z indyka pieczony w rękawie, dzięki czemu mięso jest delikatne i soczyste.
W czasie pieczenia powstanie pokaźna ilość pysznego sosu pieczeniowego, którym będzie można polać ziemniaki lub kaszę, a jeśli zostanie Wam mięso na kolejne dni będziecie mogli odgrzewać w nim indyka.

Polecam, jeden z moich ulubionych przepisów.

Smacznego 🙂

 

 

Udziec z indyka pieczony

 

Pieczony Udziec z Indyka

Składniki:

  • ok. 1,5 kg udźca z indyka bez skóry, luzowanego (czyli bez kości) 
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia
  • rękaw do pieczenia

 

The post Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Udziec z Indyka Pieczony w Rękawie – przepis z filmem pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.