Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić
Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciastka z czekoladowymi kropelkami. Od kilku dni codziennie piekę dużą porcję i rozdaję każdemu, kto nas odwiedza.
Aby ciasteczka były idealne dobrze jest użyć do ich przygotowania maleńkich czekoladowych kropelek. Najlepiej kupić je w sklepach internetowych bo ja nie znalazłam kropelek w żadnym z okolicznych sklepów i dopiero kupiłam je w Chocodami. Moje ciastka składają się z kropelek białej i deserowej czekolady, ale można użyć tylko jednego ich rodzaju.
Ciastka można przechowywać do 4 dni po całkowitym wystudzeniu w szczelnym pojemniku lub puszce, jeśli oczywiście gdziekolwiek przetrwają tak długo 🙂
Bardzo polecam, są pyszne.
Przepisy z filmem na Słodkości
Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka z czekoladą. Najlepsze ciastka jakie upiekłam, znikają błyskawicznie. Ukochane przez dzieci i dorosłych.
Najlepsze Ciastka z Czekoladą
Składniki:
- 170 g miękkiego masła
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 jajka (M)
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 i 1/4 szklanki kropelek czekoladowych ( u mnie 1 szk. czekoladowych i 1/4 szk. z białej czekolady)
Przepisy na Ciastka i Ciasteczka
Sposób przygotowania ciastek z czekoladą:
Piekarnik rozgrzać do 175 st.C. z termoobiegiem.
Mąkę, mąkę ziemniaczaną, sodę i sól połączyć razem wymieszać. Odstawić.
Masło, cukier i cukier wanilinowy zmiksować na wysokich obrotach na puszystą masę.
Pojedynczo dodawać jajka cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, zmiksować do połączenia składników, a na koniec wsypać kropelki czekoladowe, zmiksować do wymieszania składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wariant 1 kiedy lubimy kruche ciastka.
Przy pomocy łyżki do lodów lub zwykłej łyżki układać kulki ciasta na blasze (zachować odstępy
bo ciastka rosną w trakcie pieczenia). Łyżką zanurzoną w wodzie lekko spłaszczać ciastka.
Wstawić do gorącego piekarnika i piec 10-11 min. do zrumienienia. Studzić na kuchennej kratce.
Wariant 2 jeśli lubimy ciastka kruche na zewnątrz a miękkie w środku,
Nakładamy łyżką ciastka na blachę i już ich nie spłaszczamy. Wstawić do piekarnika
i piec 13-15 min. Studzić na kuchennej kratce.
Smacznego 🙂
Przepis na pyszne, kruche Ciasteczka znajdziecie tutaj:
Przepis na pyszne Kruche Ciasteczka Mandarynkowe znajdziecie tutaj:
The post Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.