Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu
Doskonały sposób na wykorzystanie mięsa, które zostały nam z gotowani np. rosołu, lub innej zupy. Pyszne delikatne i puszyste knedle z mięsem.
Knedle można podawać w dniu gotowani, ale równie dobrze można je przechowywać w lodówce, lub mrozić.
Przechowywanie:
W lodówce, po całkowitym wystudzeniu, knedle przekładamy do plastikowego pojemnika lub szklanej miski i ta przechowujemy w lodówce do 3 dni.
Mrozimy knedle po całkowitym wystudzeniu, pakujemy w porcjach na jeden raz, do specjalnych torebek lub do pojemnik. Szczelnie zamykamy i wkładamy do zamrażarki. Przechowujemy w domowych warunkach do 3 m-cy.
Rozmrażamy wrzucając zamrożone knedle na wrzątek i gotujemy do wypłynięcia. Zaraz po wypłynięciu knedle wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy.
Odgrzewanie knedli przechowywanych w lodówce, można wrzucić je na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Można odsmażać na oleju lub maśle klarowanym.
Ja najczęściej odsmażam knedle, kroję je na pół i obsmażam do zrumienienia na maśle, z dwóch stron. Taki sposób lubię najbardziej.
Przygotowanie knedli można rozłożyć na dwa dni.
Jednego dnia przygotwać farsz, przechowywać go w lodówce.
Drugiego dnia przygotować ciasto ziemniaczane i formować knedle.
Mięso
Ja do knedli najczęściej używam mięsa drobiowego, bo na takim gotuję rosół lub inne zupy. Jednak farsz można zrobić również z gotowanej wieprzowiny lub wołowiny. Można także łączyć różne rodzaje mięsa. Knedle z różnych rodzajów mięsa są również bardzo smaczne.
Polecam i życzę Wam smacznego 😃
Film z przepisem na dania OBIADOWE
Knedle z Mięsem
Składniki na ok. 30 średnich knedli:
- ok. 1 kg ugotowanych i odparowanych ziemniaków
- ok. 300 g mąki pszennej
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 jajko (L)
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- ok. 450 g mięsa z rosołu (u nie kurczak, ale może być każde inne)
- 1 cebula
- 1,5 łyżki rozpuszczonego masła
- sól i pieprz
Ponadto do podania
- 1 duża czerwona cebula drobniutko posiekana
- olej do smażenia
The post Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.