Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu

 

Doskonały sposób na wykorzystanie mięsa, które zostały nam z gotowani np. rosołu, lub innej zupy. Pyszne delikatne i puszyste knedle z mięsem.

Knedle można podawać w dniu gotowani, ale równie dobrze można je przechowywać w lodówce, lub mrozić.

Przechowywanie:

W lodówce, po całkowitym wystudzeniu, knedle przekładamy do plastikowego pojemnika lub szklanej miski i ta przechowujemy w lodówce do 3 dni.

Mrozimy knedle po całkowitym wystudzeniu, pakujemy w porcjach na jeden raz, do specjalnych torebek lub do pojemnik. Szczelnie zamykamy i wkładamy do zamrażarki. Przechowujemy w domowych warunkach do 3 m-cy.

Rozmrażamy wrzucając zamrożone knedle na wrzątek i gotujemy do wypłynięcia. Zaraz po wypłynięciu knedle wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy.

Odgrzewanie knedli przechowywanych w lodówce, można wrzucić je na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Można odsmażać na oleju lub maśle klarowanym.
Ja najczęściej odsmażam knedle, kroję je na pół i obsmażam do zrumienienia na maśle, z dwóch stron. Taki sposób lubię najbardziej.

Przygotowanie knedli można rozłożyć na dwa dni.

Jednego dnia przygotwać farsz, przechowywać go w lodówce.
Drugiego dnia przygotować ciasto ziemniaczane i formować knedle.

Mięso

Ja do knedli najczęściej używam mięsa drobiowego, bo na takim gotuję rosół lub inne zupy. Jednak farsz można zrobić również z gotowanej wieprzowiny lub wołowiny. Można także łączyć różne rodzaje mięsa. Knedle z różnych rodzajów mięsa są również bardzo smaczne.

Polecam i życzę Wam smacznego 😃

 

 

Film z przepisem na dania OBIADOWE 

 

 

Knedle z Mięsem

 

 

Knedle z Mięsem
Składniki na ok. 30 średnich knedli: 

  • ok. 1 kg ugotowanych i odparowanych ziemniaków
  • ok. 300 g mąki pszennej
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko (L)
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • ok. 450 g mięsa z rosołu (u nie kurczak, ale może być każde inne)
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki rozpuszczonego masła
  • sól i pieprz

Ponadto do podania

  • 1 duża czerwona cebula drobniutko posiekana
  • olej do smażenia

 

 

Przepisy na PIEROGI 

 

The post Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Knedle z Mięsem – pomysł na mięso z rosołu pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.