Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film

Błyskawiczne i niezwykle łatwe ciasto, czyli prawie klasyczna Babka Marmurkowa.

Jeśli chcecie je zrobić wystarczy godzina, aby było gotowe, zaledwie 10 min, na przygotowanie, 40 min na pieczenie i jeszcze extra 10 min na stygnięcie.

Babka jest pyszna, puszysta i mięciutka, można oprószy ją cukrem pudrem lub polać lukrem, albo masą czekoladową, ale i taka czysta bez dodatków jest również pyszna.

 

Gorąco polecam 😁

 

 

Ciasto Czekoladowe

 

 

 

Babka Marmurkowa

Składniki:

  • 120 g roztopionego masła
  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 160 g maki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (8 g)
  • 100 ml mleka +3 łyżki
  • skórka z 1 cytryny
  • zapach cytrynowy
  • 2 łyżki kakao

 

Przepisy na Ciasta 

 

The post Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.