Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film
Błyskawiczne i niezwykle łatwe ciasto, czyli prawie klasyczna Babka Marmurkowa.
Jeśli chcecie je zrobić wystarczy godzina, aby było gotowe, zaledwie 10 min, na przygotowanie, 40 min na pieczenie i jeszcze extra 10 min na stygnięcie.
Babka jest pyszna, puszysta i mięciutka, można oprószy ją cukrem pudrem lub polać lukrem, albo masą czekoladową, ale i taka czysta bez dodatków jest również pyszna.
Gorąco polecam 😁
Babka Marmurkowa
Składniki:
- 120 g roztopionego masła
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 160 g maki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (8 g)
- 100 ml mleka +3 łyżki
- skórka z 1 cytryny
- zapach cytrynowy
- 2 łyżki kakao
The post Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Błyskawiczna Babka Marmurkowa bez miksera – film pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.