Ciastka Bananowo – Kokosowe błyskawiczne – wegańskie

 

Błyskawiczne i niezwykle łatwe do zrobienia Ciasteczka Bananowo-Kokosowe.

Doskonałe dla wegan, wegetarian i dzieci, którym nie chcemy podawać cukru, a jednak lubimy, aby dostawały do jedzenia zdrowe przekąski.
Ciasteczka są wilgotne, mają lekki smak kokosa, ale nie jest on tak intensywny jak w klasycznych kokosankach.

Ciastka są sycące, więc nadają się na przekąskę w czasie spaceru.

Polewam je roztopioną czekoladą i posypuję siekanymi migdałami, ale można zrezygnować z tych dodatków.
Nie są bardzo słodkie, jednak to zdecydowanie ciastka, bo słodyczy nadają im bardzo dojrzałe banany.

Polecam i życzę Wam zdrowego smacznego 😃

 

 

 

 

Wegańskie Ciastka Bananowo-Kokosowe

 

Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 banany bardzo dojrzałe (ok. 300 g.)
  • 60 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów
  • ok. 70 g gorzkiej czekolady lub deserowej
  • ok. 1/4 szklanki mleka (migdałowego, ryżowego, itp.)
  • ok. 2 łyżek posiekanych migdałów (do ozdobienia ciastek)

 

 

 

The post Ciastka Bananowo – Kokosowe błyskawiczne – wegańskie first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Ciastka Bananowo – Kokosowe błyskawiczne – wegańskie pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.