Biała Kiełbasa Pieczona w Cebuli i Białym Winie
Przepis na tradycyjną Białą kiełbasę pieczoną w białym winie i cebuli. Szybki i łatwy sposób na podanie kiełbasy. Doskonały na wielkanocny stół, ale i na każdy nieświąteczny dzień.
Używam kiełbasy parzonej i przed pieczeniem zdejmuję z niej skórkę, jeśli postanowicie użīć kiełbasy surowej, skórki nie zdejmujemy, a jedynie nakłuwamy ją widelcem, żeby w czasie pieczenia nie popękała.
Polecam tę potrawę na wielkanocny stół, będzie doskonałą propozycją na świąteczne śniadanie
Biała Kiełbasa Pieczona w Białym Winie
- ok. 300 g parzonej białej kiełbasy
- 1 duża cebula lub 2 średnie
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- ok. 1 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka musztardy Dione
The post Biała Kiełbasa Pieczona w Cebuli i Białym Winie first appeared on Kuchnia Doroty.
Post Biała Kiełbasa Pieczona w Cebuli i Białym Winie pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.
Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.