Jajka Faszerowane – Podawane na Ciepło

W moim domu rodzinnym, jajka faszerowane zawsze podawane były na ciepło. Mama, kroiła skorupki jajek bardzo ostrym nożem, by później nadziewać je pyszną pastą jajeczną.
Jest z tym sporo pracy i nie zawsze obywa się bez strat w skorupkach, ale takie jajka robimy tylko na wielkanocne śniadanie, są pyszne, więc watro.

Polecam.

 

 

Jajka Faszerowane
Składniki:

  • 4 jajka (duże, ekologiczne)
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu (Kielecki)
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 cebulki dymki, tylko zielona część
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło do smażenia
  • Tarta bułka

 

Przepisy na Wielkanoc 
🌿🌿🌿

 

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy w skorupkach.
Bardzo ostrym nożem przecinamy je razem ze skorupką na pół.

Łyżeczką, delikatnie wyjmujemy jajko ze skorupek, uważamy żeby nie zniszczyć skorupki.

W szklanym naczyniu umieszczamy ugotowane jajka i widelcem, dokładnie rozgniatamy. Dodajemy drobno posiekane: koperek,  natkę pietruszki, szczypiorek, śmietanę i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Powinna powstać gęsta masa, którą napełniamy skorupki jajek.

Na płaski talerz wysypujemy bułkę tarta i każdą połówkę (przekrojoną częścią) maczamy w bułce.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, układamy jajka, skorupką do góry. Smażymy do zrumienienia, ok 5 min. Podajemy od razu kiedy są jeszcze ciepłe.

Smacznego!

 

 

jajka faszerowane przepis, jajka faszerowane, wielkanoc, jajka, śniadanie wielkanocne, wielkanoc przepisy, jajka faszerowane na ciepło, jajka przepisy

 

 

 

Przepisy z filmem na Wielkanoc 
🌿🌿🌿🌿🌿

 

The post Jajka Faszerowane – Podawane na Ciepło first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Jajka Faszerowane – Podawane na Ciepło pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.