Sangria – na 2 sposoby

Sangria – klasyczny hiszpański poncz z czerwonego wina i owoców.
U mnie w dwóch wersjach, tej dla każdego i tej klasycznej tylko dla dorosłych.

Owoce jakich użyjemy do Sangrii zależą tak naprawdę od nas, można dodać pokrojone w kostkę jabłka, brzoskwinie, mandarynki, itp.  Ja zrobiłam napój z owocami które miałam i które lubię najbardziej.

Zawsze po przygotowaniu Sangrii odstawcie ją na trochę w chłodne miejsce, niech ma czas aby smaki sobą przeszły, wtedy poncz jest najsmaczniejszy.

Sangrię podajemy w dzbanku lub specjalnej, dużej misie do ponczu.

Polecam i życzę Wam smacznego ☀️ ☀️☀️

 

 

 

 

Sangria Virgin

Składniki na 2 l. dzbanek

  • 1,5 l. soku z czarnej porzeczki
  • 1 duża pomarańcza
  • ok. 200 g świeżych truskawek
  • 1 średnia cytryna lub limonka
  • 2 garści świeżych listków mięty
  • kostki lodu

 

 

 

Sangria

 

 

Sangria

  • 1, 5 l czerwonego wina (półwytrawnego, półsłodkiego)
  • 1 duża pomarańcza
  • ok. 200 g świeżych truskawek
  • 1 średnia cytryna lub limonka
  • 2 garści świeżych listków mięty

 

 

Przepisy na Drinki i Napoje 
The post Sangria – na 2 sposoby first appeared on Kuchnia Doroty.

Post Sangria – na 2 sposoby pojawił się poraz pierwszy w Kuchnia Doroty.

 » Czytaj dalej

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.