Stek Salisbury przygotowany w wolnowarze
Stek Salisbury przygotowany w wolnowarze
Ten przepis dla Salisbury stek może przygotowywać w krótkiej ilości czasu i no wymaga przedłużonego pobytu w wolno gotować. Młodzi absolutnie uwielbiają ten smakową metodę nadawania więcej głębi do mielonej wołowiny. Gdy drizzled nad tłuczone ziemniaki, sos jest bardzo smaczne.
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 4 godz.
Całkowity czas to 4 godziny i 15 minut.
Składniki
2 kg raczej chudej mielonej wołowiny
12 filiżanek bułki tartej doprawionej włoskimi ziołami i przyprawami
¼ szklanki mleka
1 koperta zawierająca suszoną mieszankę zupy cebulowej (1 uncja)
¼ szklanki uniwersalnej mąki
2 łyżeczki oleju roślinnego
2 puszki skondensowanego kremu z kurczaka, każda o wadze 10,5 uncji
3/4 uncji wody
1 (1 uncja) paczka suchej mieszanki au jus
Wskazówki
W dużej misce wymieszać mieloną wołowinę, bułkę tartą, mleko i mieszankę zup cebulowych, aż wszystko będzie dokładnie wymieszane. Uformować masę na 8 placków.
Na dużej patelni doprowadzić olej do temperatury medium-high. Należy użyć tylko tyle mąki, aby obtoczyć patties, zanim zostaną szybko zrumienione z obu stron na gorącej patelni. Zrumienione patties włożyć do wolnowaru na przemian, tak jakbyśmy tworzyli piramidę.
W średniej misce zalać mięso mieszanką, która powstała z połączenia skondensowanej zupy z wodą i mieszanki au jus. Gotuj wołowinę w trybie Low przez około cztery do pięciu godzin lub do momentu, gdy osiągnie pożądaną miękkość.
Dane dotyczące wartości odżywczych
kalorie 388 tłuszcz całkowity 24 gramy tłuszczu nasyconego, osiem gramów cholesterolu, 75 miligramów soli, 1378 gramów węglowodanów całkowitych i jeden gram cukrów całkowitych 1g białko 24g witamina c 1mg wapń 46mg żelazo 3mg potas 297mg