Tandoori Masala Mieszanka przyprawowa
Tandoori Masala Mieszanka przyprawowa
Domowa mieszanka przypraw tandoori masala! Kiedy robiłam danie do kurczaka z masłem, potrzebowałam mieszanki przypraw, więc wymyśliłam to. Zrobienie własnej wydawało się lepsze niż kolejna wyprawa do sklepu, więc tak też zrobiłam.
Składniki
2 łyżeczki zmielonej kolendry
1 i pół łyżeczki sproszkowanych nasion kminku
1 poziom łyżeczki sproszkowanego czosnku
1 poziom łyżeczki sproszkowanego imbiru
1/2 miligrama mielonego cynamonu
1 płaska łyżeczka sproszkowanego buzdyganka ziemnego
1 łyżeczka kozieradki, która została zmielona.
1 pozioma łyżeczka cynamonu w proszku
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 pozioma łyżeczka kardamonu w proszku
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku
Wskazówki
Wymieszać w misce następujące przyprawy: kolendrę, kminek, czosnek w proszku, imbir, goździki, buzdyganek, kozieradkę, cynamon, czarny pieprz, kardamon i gałkę muszkatołową. Przechowuj mieszankę w pojemniku ze szczelną pokrywą.